"עליית הריבית בעולם מייצרת הזדמנויות מעניינות", אומרת חגית ציטיאט לוין, מנכ"לית הראל פיננסים. בבית ההשקעות מציעים מגוון דרכים לניצול תנאי השוק הנוכחיים, מבלי להתחייב לסגור את הכסף לתקופה ארוכה במיוחד
כשכולנו מגלים שעל הקניות בסופר אנחנו משלמים באחרונה הרבה יותר, שחשבונות החשמל והמים תפחו, כאשר אנחנו נחרדים לגלות שאנחנו משלמים יותר על ההלוואות ועל המשכנתא – אנחנו שואלים את עצמנו למה אנחנו גם לא מקבלים יותר.
בזכות עליית הריביות בכל העולם, נראה שגם זה כבר קורה. "בשנה האחרונה הריביות עלו, המחירים של כל המוצרים קפצו, כולנו משלמים יותר על המינוס בבנק – ועכשיו הגיע הזמן שנקבל יותר גם בהשקעות הסולידיות", אומרת חגית ציטיאט לוין, מנכ"לית בית ההשקעות הראל פיננסים.
"עליית הריבית בעולם מייצרת הזדמנויות השקעה סופר מעניינות ולראשונה מזה שנים בהשקעות סולידיות אפשר היום באמת לקבל הרבה יותר", אומרת ציטיאט לוין. הראל פיננסים הציגה בחודשים האחרונים מסלולי השקעה שונים שמנצלים את התשואות הגבוהות בשוק האג"ח בישראל ומבוססים לדוגמה על רכישת אג"ח שקלי לפדיון לטווח השקעה של עד כשנתיים וכן בארה"ב באמצעות תיק דולרי המנצל את התשואות הגבוהות עוד יותר באפיק זה לטווח דומה.
בהראל מנצלים את העובדה שאחרי שעמדה על כמעט אפס במשך מעל עשר שנים, הריבית בישראל כיום כבר עומדת על קרוב ל-5%, גם בארה"ב היא כבר סביב 5% וגם בשאר העולם המפותח היא בדרך למעלה. עליית הריביות, שבאה על רקע הקפיצה באינפלציה בשנה האחרונה, הייתה הגורם המרכזי לירידות שנרשמו בשוקי ההון ולהפסדים שנרשמו ב-2022 בתיקי השקעות של לקוחות רבים. אך הירידות האלה, יחד עם עליית הריבית, הגדילו משמעותית את פוטנציאל התשואה שיכול לקבל משקיע באפיקים הסולידיים לרמות שלא ראינו בעשור האחרון.
לבדיקת התאמתכם למסלול המנוהל של "הראל פיננסים" – אנא לחצו על המסלול הנכון עבורכם:
קרן כספית: יותר תשואה, יותר נזילות
עליית הריבית מאפשרת למשקיעים סולידיים ליהנות מריביות גבוהות יותר מכפי שהיו יכולים בשנים האחרונות וזאת מבלי להתחייב לנעול את כספם לתקופה ממושכת. הריביות עלו גם בפיקדונות הבנקאיים, אך ברובם זה קרה בקצב איטי הרבה יותר מאשר עליית הריבית של בנק ישראל ובמקרים רבים כדי ליהנות מהריביות נדרשים הלקוחות לסגור את הכסף לתקופה ממושכת של שנה ואף יותר.
המשמעות של סגירת פיקדון לזמן ממושך היא שאנחנו נועלים את הכסף בריבית נמוכה מהפוטנציאל הגלום באפיקים אחרים. חשבו על לקוח שסגר פיקדון לשנה בריבית של 2%, כשחודש לאחר מכן בנק ישראל שוב העלה את הריבית והוא יכול היה לסגור פיקדון בריבית גבוהה יותר – אך כעת הוא מנוע מלקבל החלטה בנושא במשך שנה עד שישתחרר הפיקדון הראשון.
משקיעים יכולים להתמודד עם החסרונות האלה באמצעות קרנות נאמנות כספיות, שמשקיעות בעצמן בעיקר במק"מים ובפיקדונות מתעצמים, שמאפשרים להם לנצל את היתרונות לגודל של אותן קרנות אל מול המערכת הבנקאית. בזכות עליית הריבית גם התשואה שגלומה בקרנות הכספיות עלתה – אבל בניגוד לפיקדונות, ככל שהריבית ממשיכה לעלות זה מתורגם לעלייה בפוטנציאל התשואה של הקרנות הכספיות ועדיין שומר על נזילות ברמה יומית, כך שהכסף זמין בכל עת.
אג"ח לפדיון: תשואה גבוה מפיקדון בנקאי
מי שלא מעוניין לנעול את הכסף בפיקדונות, יגלה שיש היום לא מעט הזדמנויות. "בשוק ההון היום אפשר להרכיב תיק השקעות שייהנה מהריביות מהגבוהות ביותר שהיו בעולם המפותח ב-15 השנים האחרונות", אומרת ציטיאט לוין, שבית ההשקעות שבניהולה מציע לצד תיקי השקעות מנוהלים גם קרנות נאמנות אקטיביות ופאסיביות, מוצרי השקעה אלטרנטיביים ופתרונות השקעה מותאמים אישית ללקוחות גדולים.
בשנים האחרונות הייתה הראל שחקן בולט בהשקת פתרונות השקעה חדשניים בתחומים שונים, כך שבחברה פועלים צוותי חשיבה ייעודיים באופן קבוע לתחום זה – מה שסייע לניצול התשואות הגבוהות כדי לייצר מסלולי השקעה ייחודיים עבור לקוחות המנהלים תיק השקעות בחברה.
אחר ממסלולי ההשקעה החדשים שיצרה החברה הוא תיק אג"ח שקלי לפדיון, שכולל למעשה אג"חים של חברות הנסחרות בבורסה בתל אביב בדירוגי השקעה (Investment Grade) לפדיון בשנתיים הקרובות, כך שלקוח שיחזיק את התיק עד לפדיון צפוי לקבל תשואה גבוהה משמעותית מהפיקדון הבנקאי, בהנחה שכל החברות בתיק יפרעו את חובותיהם.
אחד היתרונות המרכזיים של מסלול כזה הוא שאין חובה לנעול את הכסף לשנתיים. אם הלקוח יישאר בשנתיים הקרובות הוא צפוי לקבל תשואה גבוהה יותר מהפיקדון וגם מזו שהוא יכול היה לקבל בשנים האחרונות במסלול דומה בשל עליית הריביות. מנגד, הכסף נשאר נזיל והלקוח יכול להחליט בכל רגע לצאת, אם יהיו הזדמנויות השקעה מעניינות יותר במהלך השנה. ככה פשוט, אין קנסות על יציאה לפני הזמן והמשקיע יכול לבחור את עיתוי היציאה המתאים לו.
ההזדמנויות בשוק האג"ח הדולרי
על רקע העובדה שבארה"ב עלתה הריבית בשיעור גבוה יותר מבישראל, מציעים בהראל פיננסים גם מסלולי השקעה ייחודיים נקובים בדולר שמאפשרים ללקוחות לנצל את ההזדמנויות שנוצרו בשוק האג"ח הדולרי העולמי. על רקע התחזית של הבנק המרכזי האמריקאי לריבית של מעל 5.1% במהלך 2023, ניתן כיום לייצר תיק אג"ח דולרי לפדיון במהלך השנתיים הקרובות עם תשואה לפדיון גבוהה ואטרקטיבית.
בהראל גיבשו פתרונות גם עבור משקיעים המבקשים לנצל את רמת הריביות הגבוהה כדי "לקבע" לעצמם תשואה גבוהה לאורך זמן. אחד מהם הוא תיק אג"ח דולרי לתקופה של עד 5 שנים. מסלול כזה מאפשר למשקיע ליהנות מהתשואה לאורך זמן רב יותר, לצד האפשרות שבמהלך התקופה תתחיל הריבית בארה"ב לרדת וכך הוא ייהנה גם מרווחי הון.
"התרגלנו בשנים האחרונות לריבית נמוכה בעולם ולהיעדר חלופות השקעה מעניינות למשקיעים הסולידיים. זה נגמר", קובעת ציטיאט לוין. "התהליך הזה לא פשוט, כי בשנה האחרונה הוא יצר להרבה לקוחות הפסדים ותנודתיות, אבל הוא סוף סוף יאפשר למשקיע הסולידי לקבל יותר".
מעוניינים במידע נוסף?
המינימום לפתיחת תיק השקעות הוא 300 אלף ש"ח נזילים ופנויים להשקעה.
השאירו פרטים >>>
אין באמור לעיל משום תחליף לייעוץ (שיווק) השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים הייחודים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה.