בלב הגליל התחתון, עם הירוק האינסופי ורחש הנחלים הזורמים, שוכן היישוב הוותיק והיוקרתי כפר תבור. משפחות שרכשו קרקעות במקום לפני 10 שנים כבר יודעות לספר כי הן כבר עשו את עסקת חייהן, אך משקיעים זריזים יוכלו לאתר הזדמנויות רווחיות גם היום. יחידות קרקע בודדות במיקום אטרקטיבי במיוחד ובשטח של 250 מ"ר (רבע דונם) יצאו כעת לשוק ב-127,000 ש"ח בלבד, על פי הערכת שמאי ערכן יזנק בתוך זמן די קצר. "מדובר בקרקע פרטית בטאבו בהמשך רחוב צבעוני שבשכונת "ערמונים" המבוקשת – כך שבזמן הפשרת הקרקע למגורים השווי שלה יזנק ועשוי להגיע למיליון שקל – ואף יותר"

"כפר תבור לא דומה לאף יישוב אחר בישראל – מצד אחד יש בו את השלווה של צפון הארץ, עם הנוף הכי יפה של העמק והר תבור, שפע צמחייה, שמיים כחולים וציביון כפרי. מצד שני שוק הנדל"ן פה סוער ומחירי הנדל"ן עולים בהתמדה ומתנהגים פה בגוש דן ובאזור השרון היוקרתי", כך אומר חיים מנדלוביץ', בעל חברת קארמה נדל"ן ומי שמתמחה בתחום משנת 1977 ומכיר היטב את שוק הקרקעות בצפון הארץ.
"משפחות שקנו פה קרקעות לפני עשור הכפילו את ההשקעה שלהן במאות אחוזים. זאת הסיבה שמשקיעים מחפשים היום קרקעות – ובמיוחד קרקעות פרטיות בטאבו, שסיכויי ההפשרה שלהן גבוהים".
קרקעות בודדות, בדיוק מהסוג שמתאר מנדלוביץ, יוצאות כעת לשוק בכ-127,000 שקל. "מדובר בקרקע שיש בה את כל המרכיבים החשובים מבחינת פוטנציאל השקעה. ראשית, זו קרקע פרטית הרשומה בטאבו, היחידות הן בשטח של 250 מ"ר – רבע דונם, שזה הרבה יותר ממה שמוכרים היום במחירים דומים. הקרקע צמודה לשכונת "ערמונים", שכונה נחשבת ומבוקשת בכפר תבור, הממוקמת ממש בסמוך לאזור מאושר לבנייה – ברחוב הצבעוני, מול נוף פנורמי של הר תבור, פארק נחל תבור ועמק יזרעאל".
לדברי מנדלוביץ, ישנה חשיבות גבוהה לקרבה של המגרשים לקרקע שכבר אושרה לבנייה. "העובדה שהקרקע ממוקמת כ-200 מטר מגוש שמאושר לבנייה למגורים היא בשורה מעולה במונחי נדל"ן. מעבר לכך, בגופי התכנון המגמה הארצית כיום ובוועדות הבנייה היא לנצל כל פיסת קרקע להגדלת היצע הדיור. בבנימינה ובזיכרון יעקב, מושבות דומות שהקים הברון רוטשילד, אושרה לאחרונה בנייה לגובה, כך שיש סבירות גבוהה שזה יקרה גם בכפר תבור. במידה וכך יהיה פוטנציאל הרווח, הגבוה גם כך, יזנק בשיעור חד הרבה יותר".
מעוניינים במידע נוסף?
השאירו פרטים >>
יישוב ותיק, אוכלוסייה אמידה ותחנת רכבת עתידית
כפר תבור, שהוקם ב-1901, מתאפיין באוכלוסייה צעירה שגדלה והולכת, אך עדיין שומר על אווירה קהילתית ואינטימית, עם רמה סוציו-אקונומית גבוהה ובתי ספר וגנים מהטובים ביותר באזור. ראש המועצה המקומית כפר תבור, מר עודד הלפרין, פועל לפיתוח היישוב, תוך שמירה על צביונו הכפרי.
תושבי הכפר נהנים משפע מתקני ספורט ופנאי, הכוללים בריכה, אצטדיון כדורגל ומגרשי ספורט; ממתנ"ס קהילתי ותנועת נוער; וכן ממרכז קניות ענק ומבתי עסק אהובים כמו בית קפה ובית השוקולד והמרציפן. בנוסף לכל אלה מרחבי ואוצרות הטבע בסביבה מספקים שלל אפשרויות לפעילות אתגריות וטיולי שטח.
כפר תבור נמצאת בסימן שדרוג מתמיד. הוא קרוב לצירי תנועה מרכזיים, כמו כביש 65 המחבר את הכפר לעמק יזרעאל ומישור החוף, כביש 6 ששלוחה שלו מתוכננת לעבור באזור. בנוסף, תחנת רכבת תקום בכפר בצומת גזית, ותתחבר דרך עפולה לרכבת העמק וממנה למסילה הארצית, כך שתושבי הכפר יוכלו לעלות לרכבת בכפר ולהגיע במהירות למפרץ חיפה או לתל אביב ובתוך שעה וחצי בלבד להיות כבר בשדה התעופה הבינלאומי נתב"ג.
"הביקוש לבתים פרטיים עלה בשנים האחרונות, ולכן בכל היישובים הכפריים אנו רואים ביקושים. הממשלה אף אישרה תקציבי עתק לפיתוח הגליל, וכל המגמה הזו מושכת משפחות צעירות ואיכותיות", אומר מנדלוביץ. "בתוך כך כפר תבור זכה ל"בונוס" מיוחד לאחר שהממשלה אישרה את תוכניות הרחבת רכבת העמק לכיוון טבריה. מסתבר כי המסלול החדש כולל תחנה ממש בפתח היישוב".
על פי הערכות אנשי מקצוע, אם המגמה הנוכחית של נהירה ליישובים כפריים תימשך, כ-3,000 איש יתווספו לכפר תבור בשנים הקרובות.
"במקום קופת גמל - קונים קרקע לכל ילד"
לסיכום, אומר מנדלוביץ: "כמי שפועל בתחום שנים רבות מדובר בעסקה במחיר נמוך במיוחד עם פוטנציאל רווח אדיר. אנחנו פוגשים במשרדינו משפחות צעירות רבות שמבקשות לדאוג לעתיד ילדיהן והן מבינות שהגרף בכפר תבור הולך לכיוון אחד – מעלה.
"יש הורים שאומרים 'במקום להפקיד כסף בקופת גמל או תוכנית חיסכון – אני קונה לכל ילד יחידת קרקע, כי ברור לי שהמחירי הנדל"ן עולים בקצב מהיר ויניבו יותר מהריבית המצחיקה שאקבל בבנק'. אני חושב שמי שעושה זאת קורא נכון את המפה. אין בכפר תבור היצע גבוה של קרקעות פנויות עם טאבו פרטי ובמיקום אטרקטיבי, ולכן מי שיספיק עכשיו לשים יד על קרקע כזו ולרכוש אותה יעשה עסקה שתשנה כלכלית את חייו וחיי ילדיו".